Snehovú vločku pochovali, ale lyžovačka pokračuje

03.05.2008 Poprad

Štrbské Pleso 3. mája (TASR) - Štrbské Pleso láme rekordy v dĺžke lyžiarskej sezóny. Dnes tam síce pochovali snehovú vločku, čím oficiálne dali bodkou za zimou, nie však za lyžovačkou.
\"Lyžovačka na Štrbskom Plese sa začala už 10. novembra 2007, čo je o deň skôr, než bol doterajší rekord z predchádzajúcej zimnej sezóny, keď sa začalo lyžovať 11. novembra. S dneškom teda trvá lyžovačka v našom stredisku už 177 dní. Zatiaľ si lyžiari snehové podmienky pochvaľujú. Verím, že sa nám podarí potiahnuť ešte zopár dní a vytvoriť ďalší rekord, \" povedal pre TASR technický riaditeľ 1. tatranskej a. s. Ján Gavalier.
Prezradil, že ak nepríde výrazné oteplenie, môže trvať lyžiarska sezóna na Štrbskom Plese pol roka. Do splnenia tohto cieľa chýba prevádzkovateľom vlekov a lanoviek v najnavštevovanejšom tatranskom lyžiarskom stredisku už iba päť dní.
Končiacu sa lyžiarsku sezónu označil Ján Gavalier za jednu z najlepších. Podobne ako predchádzajúca potvrdila, že Štrbské Pleso je predurčené z hľadiska podmienok na rozvoj zimného cestovného ruchu.
Súčasťou dnešnej rozlúčky so snehovou vločkou bola veselá zábava s country skupinou Bonanza, detským folklórnym súborom Štrbianček a súťažou v pílení dreva. Program bol venovaný prvému výročiu prinavrátenia katastrálneho územia Štrbského Plesa obci Štrba.
 

Vyberte región